Selasa, Ogos 10, 2004

alhamdulillah..berkesempatan lg utk menulis.rutin hidupku semakin menghimpit ruang waktu yg ada..namun aku bersyukur masih lagi diberi kekuatan untuk meneruskan kehidupan seadanya..kdg2 xkunafikan kdgkala aku merungut dgn kesusahan yg ada...ku juga manusia biasa yg xlari daripada perasaan keluh kesah dan gelisah..namun kuharap Allah menguatkan hatiku secekal dan setabah Rasulullah..walaupun aku xmampu setabah Rasulullah,namun kuharap perjuangannya dapat meniupkan semangat ke dalama diriku agar lebih yakin dlm perjuangan hidup ini..

respon chatterbox

hakim: alhamdulillah..balik jgn xbalik,kim.banyak duit ek nak balik.tp bagusla.kami dah rancang serba sedikit taqwim.tntg bengkel aritu,seramai 20 org adik2 yg terlibat.fasi di kalangan batch kita dan bawah kita(batch fandi&azlan)..tp xsume la..beberapa org sahaja..xramai.erm..ramai sgt ke abg dan akak angkat ana?hehe..akhi wa ukhtie fillah..pasal adik tu,dah lama ana xcontact..lost contact..ana pun xpasti die katne skrg..yela,dulu time nakal2 lg..saje nak ,merasa ber'adik angkat' tp kalo nta jumpa die,maklumkan kat ana la ek.tul juga,kalo dapat ajak die join,ape salahnya ek..insyaAllah

Konvo

start 1hb-8hb aritu ada FESKUM..mcm aku citer sblm ni..6hb baru aku leh jln2 kat gerai konvo..yela sebelum tu sibuk memanjang..lgpun masa tu dah janji dgn org nak makan A&W..asalnya aku yg minta belanja..last2 aku plak kene belanja..tp tu masa awal2 jela..hehe jahat tul aku nih..sian org tuh..xpela,dua2 jenis kuat makan..nasibla ek..akhirnya kene belanja aku gak..kuang2..sebenarnya aku xkisah sgt..saje je nak merasa org belanja..nak2 dgn budak tuh..wajib belanja aku..hehe..sori le pd yg terasa tuh..yg best tu,bukan takat sahabt aku tu je yg belanja..ade akhi t'ganu yg belanja gak..xsangka tul aku(walaupun satu persatuan kat AI,manelah seingat aku ckp dgn akhi tu)...masa tu tgh jln2 cari makan dengan intan(member den)..pastu akhi tu tegur..ajak pekena masakan terengganu(gerai PERMATA)..aku seloroh je suh die belanja,belanja betul lak..alhamdulillah..moga Allah murahkan rezki die..dapatla aku makan AYAMAS dan nasi ayam free..hehe

Donation

hari sabtu lak rupenye xde makan malam,so kene kuar lg..pi gerai dgn akak2 5th..then mintak kak ifah(akak sarawak) belanja 'umai'...aku lak try beli 'mee kolok'..sedap tu..sampai menjilat ibu jari kaki..ops..hehe..dua2 tu masakan kat gerai PERMIS(sarawak)...hari tu memang penatla..sbb pg aku pi canvasing utk projek national blood donation under kolej...susahnya nak mintak sumbangan kat KL ni...Allah saja yg tahu camne aku dan couple aku nak minta donation...kene buang malu arr..aku dan couple(pompuan ler..jgn salah sangka arr)kene kat area masjid jamek...dahla byk mamak dan india..nak cari melayu punyela susah..main redah jela..nasib baik sampai kol 2 je..kalo ptg,xtaula..udahle masa lunch tu aku tersalah order..makan makanan mewah,nasi beriani lauk ayam..terbang la RM7 masa tu...xpernah dibuatnya aku..wawawa..pengajaran tu..dan jua pengalaman..hehe..tu baru canvasing...punyela payah nak amik hati org..ni kan pula nak dakwah..insaf..insaf..ape2 pun usaha yg penting..Allah bukan nilai pada keberhasilan tp pd usaha yg kita lakukan..

Cuti

kalo ikut taqwim,start cuti 9hb..tp kirenye 6/7hb dah cuti la sbb xde kelas...aku lak xmacam cuti..sabtu pi canvasing,ahad pi tlg gerai BSC jap pastu meeting,isnin buat kajian subjek kat KISDAR,selasa duk umah..esok dah kene balik UM balik sbb khamis hingga sabtu aku ada program kat pahang..projek utk anak2 yatim...wawawa..kejap je duk umah..yg aku tensen skit tu sbb assignment byk lg xsiap..tp aku masih nak duk chat dan taip ni ha..he he..lepas gian dan tensen tuh..okla doakan aku dapat tarbiyah diri aku dan org lain..

dah lewat malam...permisi dulu..wassalam


1 ulasan:

markhuron4373 berkata...

I read over your blog, and i found it inquisitive, you may find My Blog interesting. My blog is just about my day to day life, as a park ranger. So please Click Here To Read My Blog

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Nak Kenal Lagi??

Emel = alsalsabil@hotmail.com
YM = zanjabil27@yahoo.com
FS = laislamic@yahoo.com

Great Morning ©  Copyright by RaUDhaH Al-BaAn | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks